söndag, oktober 28, 2007

TV4:s kameraman full i direktsändning?

Herre jösses! Såg ni när det kritikerrosade bandet Mando Diao spelade sin låt från senaste plattan i direktsändning på tv4 nyhetsmorgon. Kameran gick upp och ner, fram och tillbaks, från gitarrist till basist till sångare i ett hisnande tempo. Kameran var överallt och ingenstans på ett virvelvindliknande sätt. Berg och dalbanan på liseberg är ingenting i jämförelse. Jag blev alldeles vimmelkantig och illamående. Den kameramannen måste ha varit ordentligt full. Jag kan inte se nån annan förklaring. Ok, jag vet att det skett en utveckling, en trend som går ut på att kameran ska åka fram och tillbaks och skapa en spännande upplevelse för tittaren. Men det här handlade inte om det. Den ljuvliga upplevelsen att lyssna på en jättebra låt förbyttes till en uppriktig oroskänsla för hur den stackars kameramannen mådde.

Direkt efter att Mando Diao spelat färdigt sin låt bytte tv4 förmodligen ut den stackars kameramannen för sedan kunde man, utan några som helst problem, titta på Tilde i morgonsoffan utan att bli illamående. Skönt.

Läs också:
SvD: Programledare på TV4 blottade sig
DN: Programledare på TV4 blottade sig

www.twingly.se

3 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=7PsXFL3GpN4


Hehe du har rätt i det du säger.

Anonym sa...

Väldigt efter märker jag, men iom att det var flera kameror och därför även flera kameraoperatörer bör det ha varit planerat och inte bero på en berusad kameraman ;)

Toote sa...

Det är bildproducenten som klipper ihop det som vi ser.. inte de som styr kamerorna. Väljer producenten att lägga ut bilden just då tex en makeraoperatör tror han/hon är "mellan" tagningar blir ju resultatet kasst.. Det är ju oroligt viktigt att sammarbetet mellan dessa är sjukt bra synkat. vet ej vad somgick fel här men?!