söndag, oktober 28, 2007

Lättköpta moderater nonchalerar idrottsrörelsen

Gammelmoderaten Gunnar Hökmark fick ta till personangrepp mot Anders Borg för att övertyga de lättköpta moderaterna på stämman. Ursäkta mig, kanske kastar jag sten i glashus, men jag tycker Gunnar Hökmarks retorik är extremt dryg och osympatisk. Det är nog tur för moderaterna att han inte har en mer framträdande roll i partiet.

Jag håller med Anders Borg att man borde invänta den pågående utredningen om spelmarknaden innan man fattar beslut i frågan. Utredningen ska vara klar i december 2008.

"Utredningen innebär att man går mot ett licensförfarande, ett avskaffande av spelmonopolet och en omreglering av spelmarknaden, men under ordnade former", betonade Borg.(SvD)

Moderaterna med Hökmark i spetsen struntar tydligen fullkomligt i hur det kommer att gå för idrottsrörelsen när deras ekonomi går i sank. Att det dessutom finns människor som lider svårt av spelmissbruk är nog något som Hökmark och gänget bara tycker är trams. Det är viktigare att få ett snabbt beslut i frågan än att invänta utredningen och omreglera på ett lugnt och ansvarsfullt sätt.

Läs också:
Moderater vill sälja Svenska Spel
Borg utbuad i speldebatt

www.twingly.se

Inga kommentarer: