Idag kunde vi ta del av Socialdemokraternas skuggbudget. Har då sossarna lyckats förnya sin politik? Vilka indikationer vill man ge väljarna inför valet 2010? Tja, inga nyheter i mina ögon iallafall. Höjd skatt för de som arbetar och mer pengar till de som inte arbetar. Samma gamla skåpmat som tidigare.
Sossarna vill fortsätta med sin traditionella politik som låser in människor i falska trygghetssystem, minskar sysselsättningen och ökar arbetslösheten. Nuder sjunger stolt ut sitt budskap om att ta bort drivkraften för folk att vilja arbeta. Heja, heja!
Andra artiklar i ämnet: DN, SvD
Borg: S-budget skulle öka arbetslösheten
S vill höja skatten
Pingat på http://www.twingly.se/
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Förstår inte varför borgarna vill att vi ska arbeta så mycket. Världen håller på att gå under för att mänskligheten arbetar på tok för mycket. Varför inte använda vår BNP-tillväxt som ex nationelaekonomen Sanne har föreslagit i många år till att sänka arbetstiden. Nej det går inte istället ska vi arbeta mer och arbete som räknas är bara lönearbete. Så visst jag har föreslagit att alla i mitt hus startar sädbolag och så städar vi för varandra. Vi får sänkt skatt, BNP-n ökar och Ander Borg blir glad för då kan han visa på framgång och öka betalningarna till EU (som bygger på ländernas BNP). Vilket naturligtvis leder till att vi måste arbeta än mer för att betala de ökade avgifterna.
Niklas
Hm... funderar på exakt hur du menar? Du vill arbeta mindre säger du. Kan du då också tänka dig att dra ned på din materiella standard? Om du kan det så ät det ju i princip frittfram att arbeta mindre. Att du inte bidrar lika mycket till den gemensamma välfärden är dock ett kvarstående problem.
Om du städar för mig och jag städar för dig och vi sedan fakturerar varandra, så blir det väl +/- 0 kr kvar i kassan, eller tänker jag fel?
Re: Niklas
Det du beskriver är självklara samband. Mängden arbetad tid är det som tillhandahåller välfärden. De länder som har varit duktiga på att sänka arbetstiden har också ganska så snabbt (på c:a 10 år) urhålkat ekonomin på ett sådant sätt att det plötsligen funnits mindre att dela på. De som vill jobba mindre får också vara beredda på att också får mindre betalt och därmed mindre välfärd. De finns nationalekonomer som hävdar annorlunda men de är i minoritet och har fått se sina önsketänkande gå om stöpet i t.ex. Frankrike. De är på väg ifrån sin 35/arbetsvecka till 40 vilket deras konkurrentländer har. Ingen klarar av att i längden ha 1/8 bättre produktivitet än sina konkurrenter.
Skicka en kommentar