söndag, oktober 07, 2007

Anders Borg tar från de rika...

Anders Borg verkar ha tagit till sig kritiken från oppositionen om att framförallt de redan rika är de som gynnas mest av regeringens politik. Han tänker inte avskaffa värnskatten under mandatperioden även om det är en ambition på lång sikt. Han prioriterar hellre en riktigt bra välfärd och räknar upp områden som till exempel barnomsorgen, skolan och vården.

"Finansminister Anders Borg vill inte avskaffa värnskatten för de högavlönade under innevarande mandatperiod", skriver DN.

Vilka är det som drabbas av Borgs prioriteringar? Jo, de personer med hygglig lön som satsat många år av sitt eget liv och dragit på sig stora studielån på en hög utbildning. Är det verkligen rätt att staten ska sno åt sig extra pengar från dessa människor?

Pingat på http://www.twingly.se/

2 kommentarer:

Anonym sa...

Han törs nog inte avskaffa den för det skulle bli alldeles för uppenbart vartåt deras politik barkar. Just nu, men jag är övertygad om att de kommer att ta bort den om de får chansen att regera i fyra år till.

Sedan får väl folk som i gamla fattigsverige emigrera :-).


Annica

Peppe sa...

Annica: Jag tycker regeringens hantering av värnskatten tydligt visar att vänstern har helt fel när de anklagar alliansen för att enbart gynna folk med höga inkomster. Så är det ju faktiskt inte, och värnskatten är ytterligare ett bevis för det.

Regeringens politik minskar klassklyftorna totalt sett då fler och fler kommer i arbete och får en riktig inkomst att leva på. Det kan vi ju faktiskt redan se idag, trots att alliansen inte varit på banan i mer än ett år.

Jag tror många människor som hittills tvingats stå utanför arbetsmarknaden uppskattar en jobbpolitik som gör att de nu får känna sig behövda och efterfrågade.

Tror inte du det? :)