lördag, oktober 20, 2007

Vågar moderaterna peta i arbetsrätten?

Moderaternas partistämma inleds på torsdag i Gävle. Det ska bli intressant att höra om arbetsrätten kommer upp på tapeten igen. Förmodligen kommer man inte att gå in och peta i arbetsrätten under innevarande mandatperiod eftersom det skulle reta upp LO-kollektivet allt för mycket. Men det kommer med största sannolikhet att bli en het debatt under stämman. Själv hoppas jag att man startar upp det viktiga samtalet under mandatperioden. Förena allianspartierna i frågan och ta därefter ett seriöst och förutsättningslöst samtal med LO och Svenskt näringsliv. Man kan hitta kompromisslösningar som gynnar både arbetstagare och arbetsgivare. Det är jag övertygad om.

Under stämman kommer man också att ta ställning till om homosexuella par ska få gifta sig på exakt samma villkor som heterosexuella. Beslutet är väl ganska givet? Vi lever på 2000-talet. Vi skriver 2007.

Ref: DN, http://www.twingly.se/

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man blir inte direkt förvånad över att höra hur snacket går bland er högerkapitalister. Det klart ni vill ta bort arbetsrätten så att ni kan sparka bort alla som vågar säga vad dom tycker å är lite obekkväma. När arbetsrätten är borta kommer det bara att finnas ja-sägare kvar på era vackra slaverifabriker.

Peppe sa...

Anonym: Det handlar inte om det. Det finns inget politiskt parti i sverige i dag som helt vill ta bort arbetsrätten. Däremot finns det mycket att göra för att förbättra den. Jag tror inte det finns någon arbetsgivare som bara vill ha ja-sägare på sitt företag. Tvärtom är det viktigt att ta vara på alla synpunkter och förslag från de anställda, det utvecklar företaget på ett positivt sätt. Personalen är företagens viktigaste resurs. Men det är också viktigt att arbetsgivarna får möjlighet att behålla den personalen som har hög kompetens och prestationsförmåga, annars överlever inte företaget i den allt hårdare konkurrensen.