lördag, oktober 20, 2007

Fritt fram att rösta igen

Nu kör vi igång en ny opinionsundersökning.
Behöver arbetsrätten moderniseras?
Tyck till - i höger kolumnen här intill >>>

http://www.twingly.se/

2 kommentarer:

CV sa...

Och vad menar du med att modernisera? Att gå tillbaka till de regler som fanns förr, då arbetsgivaren styrde oinskränkt? Vad är det för modernt med att ta bort rättigheter för arbetstagare?
Jag vill gärna modernisera arbetsrätten, om det betyder mer omsorg om den som arbetar och mindre rätt att göra vad som helst för den lyfter största vinsten. Det är ju trots allt så fortfarande, att det är arbetsgivaren som styr och som har högsta lönen, mesta bonus, högst välstånd.
Så vad menar du med att modernisera? Ska det bli mer jämlikt? Mindre klyftor?
RS
kulturbloggen.com

Peppe sa...

cv:
Med modernisering menar jag att anpassa de arbetsrättsliga reglerna efter nutidens och framtidens förhållanden. De förändringar som görs ska vara väl genomgångna och förankrade hos dagens arbetsgivare och arbetstagare. Jag vill bl.a. ändra på turordningsreglerna som stänger ute duktiga ungdomar från arbetsmarknaden och försvagar konkurrenskraften för svenska företag. Dagens arbetsrätt är inte bra och den är framförallt inte rättvis.

Turordningsreglerna måste, på samma sätt som lönerna, kopplas till kompetens och prestationsförmåga, så att företaget får behålla de duktigaste medarbetarna i händelse av arbetsbrist. Jag tycker mao att arbetsgivarna ska ha större makt i samband med uppsägningar.

Arbetstagarna kunde t.ex. få större makt i arbetsmiljöfrågor, där sverige iofs redan ligger i framkant, men jag tror vi kan bli ändå bättre.