söndag, november 25, 2007

Jag tänker inte betala TV-licens längre

Vad är det för skit SVT sänder ut? En massa reklam om hur bra SVT är och hur dåliga alla kommersiella tv-kanaler är. SVT ska inte sända ut reklam överhuvudtaget. Nu får det vara nog. Det har blivit för genomskinligt vilka politiska värderingar SVT-redaktionen har. Man försöker inte ens dölja det längre. Senaste tidens drev mot moderaterna är bara toppen på ett isberg. Idag är det jag som gör en avanmälan om tv-innehav till Radiotjänst i kiruna.

"När du inte längre har en tv-mottagare kan du enligt § 11 lag om finansiering av radio och tv i allmänhetens tjänst göra en avanmälan till Radiotjänst i Kiruna AB", står det på Radiotjänsts hemsida".
Under frågor & svar på samma hemsida kan man också läsa:
"Jag tittar på tv på min dator, måste jag betala tv-avgift? Svar: Om din dator har ett tv-kort är den att betrakta som en tv-mottagare och då är du skyldig att betala tv-avgift".

Jag ska hävda att jag gjort mig av med min tv och endast konsumerar nyheter, sport och underhållning via min dator. Datorn får dock inte ha något tv-kort men streamad webbtv går tydligen bra. Så får det bli.

Läs också: Skytte: Nyheter i tv som en ond dröm

www.twingly.se

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det som är bra med SVT är att man slipper en massa fånig reklam som avbryter varje program och reklaminslagen blir bara längre och längre. Jag har visserligen inte TV själv - så bra är SVT inte - men ser ibland program hemma hos vänner. Så fortsätt att betala TVlicens, du som har TV eller TV-kort. Och rikta kritik direkt till SVT istället, kanske de bättrar sig då.

Peppe sa...

Det har jag redan gjort. Problemet är att de inte lyssnar på den typen av kritik. SVT formar tv-utbudet från ett tydligt vänsterperspektiv men vägrar stå upp och erkänna det. Då är de kommersiella medierna ärligare. Där hymlar man iallafall inte om sin politiska övertygelse.

Anonym sa...

Men herregud Peppe!!
Vänsterperspektiv??? Hahaha!!!
Du glömmer bort att utan licensen skulle SVT vara tvungna att köra reklam dom med. Jag är glad att slippa det & då kan de köra program som ibland anses som smala - det tror jag kan vara bra för utbudet. Det finns faktiskt folk som vill se annat "Die Hard 58" eller annan skit...
Nu kör ju SVT sånt ibland med men inte bara...

Peppe sa...

Nicke, vad skrattar du åt?!? Håller du inte med mig om att SVT är något vänstervridna?

Ok, reklam är iofs inget vidare, det är sant. Själv passar jag på att göra något vettigt i reklampauserna. Problemet med SVT är att de gör reklam trots att de inte ska göra det. Det är bl.a. därför vi betalar tv-licens. Bryter de sina åtagande så bryter jag mina. Så enkelt ser jag på det.

Du har rätt, det är viktigt att det finns tillgång till smalare program i tv-utbudet, det tycker jag med. Problemet är att SVT även på den punkten följer efter de kommersiella kanalerna genom att satsa enorma resurser på breda trams-program. Det ursprungliga syftet med public service börjar kännas tämligen urholkat.

SVT:s nyhetsrapportering och debattprogram blir mer och mer snuttifierade i jakten på tittarsiffror. Själv ser jag nästan bara på den typen av tv-program så jag tycker utvecklingen är mycket tråkig.

De bästa debatt- och samhällsprogrammen hittar jag idag på Axess-TV och TV8. De har bra programledare och mer djupgående program som ger deltagarna möjlighet att prata till punkt.

Har man inte möjlighet att se dessa kanaler via digital-tv så går det utmärkt att titta gratis via webb-tv. Det är bra. Det är public service.

John Olsson sa...

Jag kan inte tycka att man i ett fritt land ska kunna tvinga folk betala för politisk propaganda som man gör här i Sverige.

Visst ska man försöka leva utan att bryta lagar, men vissa lagar som angående TV-licensen anser jag alla har moralisk rätt att bryta p.g.a. sin politiska propaganda.

Då tycker jag det är bättre som man gör i USA, där Public Service TV and Radio betalas frivilligt av sina egna tittare.

Anonym sa...

varfor inte:)