onsdag, november 07, 2007

Den tredje statsmakten synas i sömmarna

Christer van der Kwast är framme med kvasten på TV4. Det skadar nog inte att han rotar runt lite mer bland journalister och redaktioner. Där kan man nog säkert hitta både det ena och det andra. TV4 ligger risigt till. Först turerna kring den brottsmisstänkte Trond Sefastsson på Kalla Fakta och nu TV4-reportern Anders Pihlblad som misstänks för bestickning.

Kanske borde det också grävas fram hur det står till med journalisters skattemoral. Kanske finns det också någon journalist som använt svart arbetskraft? Kanske kastas det en och annan sten i glashus. Vad vet jag?

Massmedia har en enorm makt. Deras löpsedelsjournalistik styr helt och hållet den politiska dagordningen. De sätter sig på sina höga hästar och agerar både polis, åklagare och domare på en och samma gång. Är det rätt? Vad kostar det oss skattebetalare att regering och riksdag får ägna månader av arbete med att krishantera framgrävda (icke)skandaler? Vem sköter landet under den pågående krisperioden? Självklart tappar regeringen fart. Självklart stagnerar mycket av regeringens egentliga arbete. Räkna fram det produktionsbortfallet den som kan.

Läs också:
SvD: Husrannsakan på TV 4:s redaktion
DN: Husrannsakan hos TV 4

www.twingly.se

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske den bästa medicinen vore att regeringen helt enkelt ignorerar alla journalister som sysslar med denna typ av personangrepp och helt riktar in alla ansträngningar på att regera?

Peppe sa...

Jag vet ärligt talat inte hur de ska hantera den besvärliga situationen. Kanske är det, som du säger, bäst att helt strunta i medias drev och koncentrera sig på själva arbetet. Tyvärr brukar inte det heller hjälpa när väl media har satt sina vassa klor i dig.

Hur som helst så är det sorgligt med folk som gör detta till en partipolitisk fråga. Plötsligt har man glömt bort sossarnas bristande moral. Nu är det bara moderaterna som gäller för hela slanten. Allt för att hämtar hem billiga poäng.