lördag, november 10, 2007

Mona Sahlin har tappat minnet

Förutom faktumet att även Mona Sahlin anlitat svart dagmamma vill jag gärna påminna henne om:

• Oktober 1995: Expressen avslöjar att Mona Sahlin använt regeringens kreditkort för privata köp av bland annat kläder och Toblerone. Det är starten på den så kallade Sahlinaffären. Utöver kredikorten avslöjas att hon varit sen med betalning av sina barns dagisavgifter och att p-böter gått till kronfogden.
Efter en vecka tar Mona Sahlin time out och senare reser hon med familjen och medarbetare till Mauritius. Skattebetalarna får stå för notan för de medarbetare som följer med på resan.

• November 1999: Mona Sahlin avslöjas ha fått 98 p-böter på två år. En tredjedel har gått till kronofogden innan hon betalat dem.

• Augusti 2000: Sahlin avslöjas ha fått en betalningsanmärkning för att ha betalat in kvarskatten tre månader för sent.

• Januari 2002: Först efter att kronofogden kopplats in betalar Sahlin in sin tv-avgift och en p-bot. Senare avslöjas att Sahlins bil fått dubbla körförbud efter besiktningen och efter att fordonsskatten inte betalats i tid. Trots körförbuden användes bilen.

"Jag älskar att betala skatt", sa Mona Sahlin.

Ärligt talat kan jag inte fatta hur människan har mage att kasta sig in i mobben om moderaternas skattemoral med denna meritlista på sitt samvete. Mona Sahlin är bara för mycket.

Detta är bara ytterligare ett av tusentals exempel på dubbelmoral och ett (ursäkta) jävla hyckleri. Inte bara från politiker och massmedia utan även från sk vanligt folk som arbetar svart samtidigt som de klagar på moderaternas skattemoral.

Läs också:
Dubbelmoralen i demagogernas värld
www.twingly.se

1 kommentar:

Jan Sandahl sa...

Minnet är kort hos folk i gemensam, och politik handlar om att plocka poäng när tillfällen ges. Dessvärre finns inte tillräckligt, tydligen, med mekanismer som arbetar mot detta.

Blogga och pinga på bara! Jag hoppas att den alltmer öppna diskussionen hjälper till att öka sansen bland väljarna.