måndag, november 26, 2007

Sluta leta syndabockar

Dra inte upp eländet igen. Försök förstå de anhörigas situation. Jag tror de flesta är evinnerligt trötta på att läsa samma skåpmat gång efter annan. De anhöriga måste få lugn och ro för att orka gå vidare med sina liv. Varje gång ni skriver om den här tragiska historien river ni upp gamla sår som aldrig får tid att läka. Låt istället professionella personer analysera vad som gått fel utan er inblandning. Krisberedskapen blir inte bättre genom feta anklagande rubriker om personliga tillkortakommanden.

"Som SvD avslöjade i måndagens tidning hemlighöll regeringen Persson cd-skivor med datatrafiken vid tsunamin för riksdagen. Nu visar det sig att det rör sig inte om en utan om två, olika och separata, uppsättningar cd-skivor", skriver Svenska Dagbladet

Nu är man ute på personjakt igen. Räckte det inte med Lars Danielsson? Vem är det nu man vill se vid skampålen?

Det har gjorts fel. Flera personer har gjort många fel. Men personliga misstag går inte att göra ogjorda. Fokusera på att förbättra krisberedskapen i regeringskansliet genom förnyade rutiner och instruktioner i stället för att leta syndabockar. Jag blir så trött.

Ref: Fler cd-skivor undanhölls

www.twingly.se

Inga kommentarer: