lördag, september 22, 2007

Bort från scenen, Odenberg

Jag retar mig på att Mikael Odenberg egoistiskt försöker "vinna" kampen om väljarna trots att han har avgått som försvarsminister. Det är väl ok att avgå om man inte orkar eller klarar kämpa vidare, men se då till att göra det fullt ut. Det finns ingen anledning att sitta och beklaga sig. Odenberg har ju redan fått redovisa sina argument. Mitt tidigare förtroende för honom har nu helt försvunnit.

OM det nu är så att han verkligen tycker att regeringens politik (förutom arbetsordningen inom försvaret) är det bästa för sveriges framtid, varför klankar han då hela tiden ned på Reinfeldt och hans metoder. Det kommer ju att drabba hela regeringens politik eftersom politik handlar väldigt mycket om förtroende. I morse satt han i TV4:as morgonsoffa och försökte vinna svenskarnas hjärtan genom att sprida en bild av att Reinfeldt är en dålig ledare. Helt fel, Reinfeldt definierar bara målen för det kommande förändringsarbetet inom försvaret. Att indikera vart man vill och sätta upp verksamhetsmål ingår som en naturlig del i ett modernt ledarskap.

Odenberg skryter med att han bara fått positiva omdömen från väljare som tyckte det var ett modigt beslut att "springa och gömma sig i buskarna" när han inte fick exakt som han ville. Jaja ok, om du nu får så mycket positiv kritik för att du avgått så nöj dig med det och håll din svettiga nuna borta från tv-rutan.

Bort från scenen Mikael Odenberg, ägna tiden åt promenader och annan rehabilitering så att du på det viset kan må bättre, gå ned dina 30 kg, det kommer att göra dig gott.

(DN)

Inga kommentarer: