måndag, september 17, 2007

Bensinskatten - boven i dramat

Regeringens fyra partier rasar i opinionen. Idag är socialdemokraterna större än alla de fyra partierna tillsammans. Vad kommer det sig? Sverige går ju som tåget, fler och fler kommer i arbete och arbetslösheten sjunker, många av vallöftena är redan på plats eller på gång.

Jag tror iofs, som många andra, att folk röstade blått för att få bort Göran Persson mer än att de ville ha en borgerlig politik. Men snacket om att regeringen har tagit de tuffaste åtgärderna (t.ex. a-kassan) först och att det är därför alliansen tappar stöd tror jag inte på. Det visste folk, det var det alliansen gick till val på. Det var ett fasligt tjatande om a-kassan och höjda försäkringspremier under valrörelsen.

Den utlösande faktorn är sveket med höjd bensinskatt. "Vanliga människor" utanför 08-området hade blivit enormt trötta på att miljöpartiet fick så stort inflytande hos Persson i för dem viktiga plånboksfrågor. Politiska beslut som påverkade människor i vardagen. Folk såg nu sin chans i det alliansen lovade före valet, nämligen att de skulle sänka bensinskatten. Nu blev det inte så, eftersom miljöfrågan är helig, det finns bara en sanning och nåde den som tycker något annat. Alliansen svek hellre sina väljare, väljarna blev givetvis förbannade och det är det vi nu kan se i opinionsundersökningarna. Inte konstigt alls.

Kan en sån liten fråga verkligen få så stort utslag? Ja, det är jag helt övertygad om. Hur många människor utanför 08 är inte beroende av bilen? Alla, som har en familj, fritid och/eller ett arbete att ta ansvar för.

Vem trodde att moderaterna skulle bli det nya miljöpartiet? Inte jag iallafall.

Läs också:
Bensinskatteupproret kom av sig

www.twingly.se

Inga kommentarer: