söndag, augusti 12, 2007

Varje uttalande är en ny kris

Jag tycker det är skrattretande hur vänstersidan ser varje diskussion som en spricka i den nya regeringen. Det är kris, det är kaos, gud vet allt, hör ni inte vad dumt det låter? Nu senast gällde det Anders Borgs uttalande om försvarsbudgeten.

På bloggen http://www.oppositionen.se/ skriver man:
“Man frågar sig hur långt denna kris bär? Vem får ge vika, Anders Borg eller Mikael Odenberg? Jag tror att Borg, som en av arkitekterna bakom de så kallade ”Nya moderaterna” står starkare än Odenberg vid vägs ände”.

Jag är helt övertygad om att de kommer överens om hur mycket som är rimligt att spara in på det svenska försvaret. Det är ingen kris, det är en vanlig diskussion. Det är väl bra? Att man har lite olika uppfattningar inom regeringen och inom partierna måste väl vara positivt.

Anders Borg får sig dessutom en känga i en del inlägg pga att han inte till punkt och pricka följer det egna partiets program. Jag tycker det är bra med politiker som vågar uttala sina egna åsikter. Det visar på kurage och ett äkta engagemang att vilja lösa de samhällsproblem vi står inför. Såna politiker borde det finnas betydligt fler av i sverige.

Inga kommentarer: