fredag, juli 20, 2007

Jag saknar Fredrik Reinfeldt

Varför är det så tyst? Varför är alliansen så försiktig? Varför är Fredrik Reinfeldt så frånvarande? Under Almedalsveckan var det fyra partier som var för sig framförde sina åsikter. Jag saknade aliansen. Jag saknade framför allt Fredrik Reinfeldt.

Mona Sahlin, Lars Ohly och Anja Lundby Wedin med flera får trumma ut sin skrämselpropaganda om systemskifte och nedrustad välfärd näst intill oemotsagda.

Vart finns du Reinfeldt? Vågar du inte ta debatten? Saknar du argument? Hur länge ska du vänta? Kanske till år 2010 då det är val igen?

Jag och många andra röstade på alliansen pga att ni var på tårna, ni ville verkligen ta tag i de problem som svenska folket också upplevde som problem. Ni gjorde en verklighetsbeskrivning som kändes mycket riktig i förhållande till den verklighetsbeskrivning som Sossarna åstadkom.

Men ni verkar inte vara på tårna längre, vad kommer det sig, jag förstår inte? Det räcker inte med att ministrarna själva får uttala sig om t.ex. de höjda avgifterna för a-kassan och andra känsliga förändringar som kan vara svåra att se som direkta förbättringar om man inte kan se helheten av regeringens politik. Det är bra att du visar förtroende för dina ministrar men du glömmer bort att det är du som är satt att leda regeringen. En ledare behöver ofta understödja sina mannar utan att för den skull ta över deras arbete. Det ger bilden av en trygg och samlad organisation som har allt under full kontroll.

Sahlin får för stort spelrum och hon är klok nog att utnyttja det.

Det är inte alla som ignorerar det hon säger även om hon inte har kommit med nån ny politik. Det har skapats en onödig oro i sverige om att den svenska modellen kommer att försvinna, att allianspolitiken bara gynnar de redan rika, att den nya regeringen inte bryr sig om de mest utsatta. Sahlin pratar om rättvisa och solidaritet och hon gör det bra.

Detta måste mötas upp av en samlad allians där högste hönset, Reinfeldt, uttalar sig så att folk förstår att det inte finns anledning till oro. Det går som planerat. De förändringar som görs är de förändringar som svenska folket sade ja till. Regeringen bryr sig om de människor som har det svårt... Regeringen kommer inte att montera ned välfärden.

Jag tycker att Borg och de flesta andra i regeringen gör ett bra jobb, men det räcker tyvärr inte om inte Reinfeldt stöttar upp sina ministrar.

Fredrik... vänta inte till 2010... då är det för sent. Dina ministrar behöver support från dig redan idag. Dina väljare förväntar sig ett större engagemang och tydligare ledarskap redan NU !

Eller gjorde vi fel som röstade på dig?

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med... helt och fullt